Sediul Bucovina - Saptamana 30.01-03.02.2012

Bine am revenit ! :) Cu noutati despre noi va asteptam in randurile care urmeaza :

Grupa 2-3 anisori : Educatoare Geanina / Roxana : 
Vacanta a trecut de mult, noi ne-am dezmeticit de mult insa nu am mai apucat sa scriem de "ocupati" ce am fost :) Intai va spunem ca ii uram bun venit Roxanei alaturi de noi, ea este prietena noastra impreuna cu Geanina  :)
Sa va povestim ce am facut alaturi de ea saptamana ce a trecut :
Tema noastra a fost "Animalele de la Polul Nord" - interesant de altfel cum reusesc sa traiasca in frigul acela pentru ca noi dardaim acum ca ne-a lovit si pe noi putintel zapada :) . Ne-a prezentat Roxi planse ca sa intelegem mai bine cum traiesc aceste animale , sa le putem observa si "studia". Am recunoscut in aceste planse pinguinul, ursul polar, foca, morsa, chiar si iepurele zapezilor si vulpea polara. Apoi Roxi ne-a dat fise pentru a le desena - cu aceste animale frumoase . Pinguinul l-am facut cu ajutorul degetelelor si al culorilor - dactilopictura :) - ne place acest termen :P si am putut observa ca cele doua culori predominante ale pinguinului sunt alb si negru. Pe domnul Urs Polar, l-am realizat printr-un colaj din vata ,material moale si pufos de culoare alba ce seamana cu blana ursului. Plansa cu morsa am realizat-o printr-un desen liber cu creioane maro. Asadar am reusit sa invatam animalele intr-un mod amuzant si distractiv si acum stim si ce culori au si ce textura are blanita lor .
Totodata, vazand ce zapada ne-a cuprins la finalul saptamanii, Roxana s-a gandit sa ne dea sa coloram un omulet de zapada cu fular la gat, nasuc si ochisori :) Am vazut ca fularul este rosu, realizat din bulinute de catre noi decorat ... si am repetat cu Roxi culorile si in limba noastra si in limba engleza.
Cam astea au fost realizarile noastre in saptamana ce a trecut . Pana data viitoare va salutam cu drag !

Grupa mica : 3-4 anisori : Educatoare Cami

Bun gasit !
Tema saptamanii noastre a fost "Animalele salbatice" - "Wild Animals". Am aflat de la Cami cam pe unde traiesc ele si anume in marea si deasa padure , in jungla intunecata, in desertul calduros , in orice caz sigur este ca sunt departe de casele noastre :) . Am aflat ca ele isi cauta singure de mancare, cica nu se chinuie nimeni sa le dea papa si nu fac mofturi ca unii din noi :))))) .
Am primit de la Cami fise de lucru in fiecare zi pentru a le desena , face colaje, dactilopictura, decupare si asa mai departe. Am avut mult de lucru la ele insa la final suntem mandrii de dosarele noastre si ne bucuram, cand le aratam parintilor. Am colorat elefantul, leul - care am aflat ca este regele animalelor, Vulpea am facut-o prin  dactilopictura, cu degetelele noastre micute si dragute :) , si am pictat cu tempera Iepurele de camp.
Am invatat poezia "Ursul" care suna cam asa :
"Sade ursu-n vizuina,
Fara foc, fara lumina
Strans pe labe,ghemotoc,
Si-nvelit numa-n cojoc.
In camara si in tinda
N-are urma de merinda
Doarme somn de-o iarna-ntreaga
Si viseaza in tacere
Ca e fagure cu miere! "
La ora de muzica am cantat impreuna cu Cami cantecelul "In padurea cu alune" - > http://www.youtube.com/watch?v=vXAB_GJYCvM
Cam asta am facut noi saptamana ce a trecut, va asteptam cu noi infoz` :) in saptamana ce urmeaza.
Pana data viitoare, va salutam cu drag!
Grupa mica.

Grupa Mijlocie-Mare : Educatoare Maria


Bun gasit!
Tema saptamanii ce a trecut a fost Animalele de la Polul Nord! Foarte interesant de observat si discutat despre aceste animale, iar Maria a reusit sa ne explice pe intelesul tuturor, si mici si mari despre ce este vorba. Am observat plansele impreuna cu Maria. Am invatat despre foca , ursul polar, pinguin, vulpe polara si morsa. Cu totii am avut multe de invatat din aceasta saptamana interesanta ! :)
Noi, cei mai mici din grupa tip Montesorri am facut fise cu pinguin - dactilopictura, foca - aici am folosit pensula pentru ca am pictat, Ursul polar - de asemenea am pictat cu pensula si Morsa am realizat-o cu creioane cerate prin desen.
Iar cei mai maricei, am repetat si memorat poezia "Nord si Sud" care suna cam asa :
"Polul Sud si Polul Nord
Cum sa le deosebim?
Tinem minte :
Nordul are
Ursi Polari si Ursi polare

Sudul are, stie-oricine
Pinguini si Pinguine
Nordul e ocean oval
Sudul e continental".
Ne-am jucat si cu lego, jocuri de constructie si am realizat cu ajutorul lor adaposturi pentru animale.
Cei maricei am avut si activitati matematice , avand ca tema "numarul in limitele 1-10". Aceasta activitate a avut ca scop final rezolvarea unor fise specifice temei .
La educatie muzicala am repetat cantecele invatate "Saniuta, In padurea cu alune". Si fireste ca ne-am si jucat cu tot ce avem in jur, pentru ca suntem inconjurati numai de jucarii. Am facut si puzzle din lemn la masa, ne-am jucat si cu lego, si cu masinute, ne-am ascuns in cortul nostru , ne-am mai si certat si apoi impacat. :)
Cam asta a fost pe saptamana ce a trecut, pana data viitoare va salutam cu respect !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu