Sediul Bucovina - Saptamana 06.02-10.02.2012

Grupa Buburuzelor 1-2 anisori :Educatoare Sorina

Salutrare dragi parinti si cititori :)
Saptamana ce a trecut ne-am distrat, am papat , am colorat si mai detaliat va descriem in cele ce urmeaza :)
In fiecare dimineata, dupa ce papam micul dejun , facem alaturi de Sorina gimnastica de dimineata. Fiecare cum poate si cum reuseste incercam sa imitam miscarile pe care Sorina se straduieste sa ne invete :)
Ne-am jucat si jocuri de miscare, "Ursul doarme si viseaza" - in care ne tinem cu totii de manute si ne rotim in jurul unui copil care este "ursuletul" si cantam aceasta melodie. In momentul cand terminam, "ursuletul" nostru se ridica si cu ochii inchisi atinge un alt coleg care devine el ursuletul trupei :)))). Bineinteles ca suntem ajutati de Sorina sau Geta si Ramo :))) pana reusim sa invatam si singurei cum merge jocul :). Momentan cert este ca ne distram !
Lucram si pe fise pe care ni le pregateste Sorina, saptamana aceasta am vorbit despre animalele de la Polul Nord .Am realizat o fisa cu o foca pe care noi cu degetelele noastre am pictat-o cum ne-a placut noua mai tare. Apoi Sorina le-a decupat si impreuna le-am lipit pe o coala albastra si ne-am laudat la parinti cu opera noastra :)).
Incepem sa crestem, deja avem rabdare sa stam cumintei la masute si sa desenam pe foi cu creioane cerate si ne si placa sa "muncim" ca si colegii nostrii mai mari.
Ne jucam tot la masute si cu puzzle de lemn, ne uitam in carticele colorate pline de animalute frumoase , dupa tema saptamanii , ne jucam si cu lego mare, pentru varsta noastra si fireste ca mai facem si prostioare :)) .
Ok, pana data viitoare promitem sa pregatim si mai multe surprize pentru parinti :))
Va salutam !

Grupa 2-3 anisori, Educatoare : Geanina / Roxana

Bun gasit !
Saptamana ce a trecut am discutat cu Geanina despre "Animalele salbatice " - Farmecul padurii !
Ne-a adus Geanina sa ne documentam :)) multe carti, si impreuna am citit cu ajutorul imaginilor din reviste, enciclopedii pentru copii, carticele - tot ce tine de animalele salbatice care traiesc la noi in tara / in alte tari.
Din lego am incercam sa realizam tot felul de constructii, hambare pentru animale si Geani ne-a ajutat si s-a amuzat impreuna cu noi de incercarile noastre :))
Facem si jocuri de miscare "Cate unul pe carare" - cred ca se deduce cum functioneaza acest joc .. si invatam sa mergem drept si sa nu ne abatem :)))))) de la traseu.
Geanina ne-a explicat cum traiesc animalele salbatice - ne-a aratat planse cu acestea si am discutat dupa imagini si am invatat multe lucruri interesante.
Tot pe tema noastra am primit sa facem si puzzle cu animale, la modelaj am realizat din plastilina "Coada ursului" si am cantat in limba engleza cantecele frumoase si fireste ca am si dansat. Marti am avut si bucuria sa vedem teatru de papusi cu marionete la noi la gradi, si impreuna cu colegii nostrii ne-am bucurat de 1 ora frumoasa in compania "Elefantelului curios."
Ne-am jucat si un joc tare frumos, se numeste "de-a dresorii" si ne-a spus Geani si ghicitori cu animalele salbatice si ne-am distrat foarte tare incercand sa dezlegam aceste ghicitori :) .
L-am realizat si pe "Mos Martin" am invatat sa lipim si sa decupam - aici suntem ajutati ca totusi suntem inca micuti :) .
Ca si jocuri ne laudam ca ne-am jucat "Iepurii si vanatorii", "Lupul si oile" si "De-a dresorii" :) .Am colorat si fise , cu "The rabbit si The Elephant, " si le-a pus Geani jos la vedere pentru parinti :).
Geani ne-a citit si povestea "Ursul pacalit de vulpe" si noi i-am pus intrebari sa stim tot ce se intampla si sa intelegem cat mai bine povestea :). Ne place sa stam jos pe covoras , in semicerc si sa o ascultam pe Geani cand ne citeste ...
Am invatat si despre formele geometrice, care este patratul si care este rotundul. Daca doriti puteti exersa acasa cu noi, dragi parinti :)
Am invatat si un cantecel care se numeste : Vulpea si Gasca
http://www.youtube.com/watch?v=F7m_CEVMekQ - putem sa il exersam impreuna !
In limba engleza , cuvinte noi invatate de noi :
Wild animals - animale salbatice
the bear - ursul
rabbit - iepurasul
fox - vulpea
elephant - elefantul
lion - leul
wolf - lupul.
Cam astea ar fi lucrurile invatate de noi saptamana trecuta ... pana data viitoare va salutam !

Grupa mica gradinita 3-4 anisori : Educatoare Cami

Bun gasit !
Tema noastra, ca si celalate grupe ale gradinitei a fost "Animalele salbatice" - "Wild animals" .
Am inceput saptamana prin repetarea poeziei "Ursul" pe care am invatat-o saptamana trecuta si a cantecelului "Casuta din padure" . E foarte frumos cand deja stim cantecele si doar le repetam pentru ca putem cu totii sa cantam si sa ne bucuram !
Ca si fise realizate ne laudam cu "Ursul" - am lipit bucatele de hartie glasata maro pe conturul unui ursulet desenat si a iesit o minunatie :) . Cami ne-a vorbit despre hrana ursului , am aflat ca-i plac printre altele si fructele de padure si mierea :)))))) si ne-a spus si o ghicitoare care suna cam asa :
Mormaie morocanos
Cu haina-ntoarsa pe dos
Cauta miere si mure
Umbla hai-hui prin padure.
Ia sa vedem daca ghiciti ? :)))))))))
Alta fisa a fost "The wolf " - lupul - am colorat si am numarat cati lupi se afla pe imagine - si in romana si in engleza si am invatat sa ii grupam dupa marime. Am avut lupul cel micut, cel mijlociu si cel mareeeeeeee ! :)
La a 3-a fisa am facut-o pe dragalasa "Monkey" - maimutica- cu ajutorul creioanelor colorate :) si ultima a fost "The giraffe - girafa cea inatla :)))"- aici am unit punctuletele pentru a forma o girafa. Apoi am colorat alta girafa care avea deja conturul dat... nu ca nu am fi facut noi frumos dar sa fim siguri ca se intelege ce e acolo :)))))))).
Cam asta ar fi pentru saptamana ce a trecut, va salutam cu drag !

Grupa "Montessori" Educatoare Maria
Salut tuturor !
Saptamana ce a trecut si noi am discutat adaptat la varsta noastra tot despre Animalele salbatice . Le-am invatat denumirile si in limba engleza: ursul - bear , lupul - wolf, vulpe -fox , leu - lion, tigru - tiger , elefnt-elephant, girafa-giraffe. Ar trebui sa le mai repetam dar noi ne laudam ca le stim :)
Am facut impreuna cu Maria lectura dupa imagini - ea ne prezenta planse cu animale, iar noi recunosteam de acolo ce animale sunt. Ne intreba Maria ce stim despre ele - cum arata, ce papa, unde dorm, foloase ce avem de la fiecare ...
Ne-a explicat si apoi intrebat de ce se numesc animale salbatice ... si am avut ca tema sa formam propozitii folosind cuvintele : padure, ierbivor, carnivor, barlog, vizuina, hibernare. - ne-a placut si am ascultat-o cu totii pe Maria !
Am facut si o fisa care se numeste "Uneste animalul cu adapostul care i se potriveste" - si ne-am descurcat foarte bine .
La ora de pictura am facut fise cu animalele salbatice preferate : Ursul, Vulpea, Elefantul, Maimuta, Girafa (la alegere).
Am facut si miscare, la jocul "Ursul prin padure" - unde am mers taras pe genunchi si coate - foarte distractiv si interesant in acelasi timp :) ; jocul "Vulpea si iepurii " - unde am alergat cu deplasare in diferite directii , ne opream brusc, porneam cand ne spuneam Maria si intoarcere la semnal ! Ca la armata ! :))) dar distractiv :P
La ora de muzica am cantat "In padurea cu alune " , " Vulpea si gasca" si deja le stim bine si ne place sa cantam :)
  Ca joc didactic am facut "Alege si grupeaza" - am sortat animalele in functie de mediul de viata, infatisare, ce mananca si adaposturi. Distractiv a fost sa imitam sunetele acestor animale :))).
Ca si poezie, am invatat poezia "Ursul" :
"Sade ursu-n vizuina
Fara foc, fara lumina
Strans pe labe, ghemotoc
Si-nvelit numa-n cojoc"
Aceasta a fost speciala pentru cei mai micuti dintre noi :))
Cam asta a fost ce am lucrat si invatat noi saptamana ce a trecut . Pana data voiitoare va salutam cu respect !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu