Sediul Girocului - Saptamana 21 - 25 noiembrie

Grupa mini : 2-3 anisori , Educatoare : Anemona 
Bun gasit dragi cititori ,
Saptamana ce a trecut noi am inceput-o in spirit de sarbatoare, ascultand deja CD-uri cu colinzi vesele si dansand pe aceasta muzica. Auzim din ce in ce mai mult de Mos Craciun si Santa Claus in colinzi romanesti si in limba Engleza.
Deja am inceput sa ne pregatim pentru venirea Craciunului , am dori sa facem si noi o mica serbare, sa vedem daca vom reusi, avand in vedere faptul ca odata ce-i vom vedea pe parinti s-au putea sa nu ne mai intereseze de nicio serbare J . Dar totusi noi repetam J
Invatam “Mos Craciun cu plete dalbe” puteti repeta cu noi acasa dragi parinti sa invatam si mai repede.
Am fost si rasfatati putin , ca doar suntem mici si dragalasi, asa ca Ane impreuna cu Roxi ne-au pregatit cu ajutorul papuselelor un micut spectacol cu povestile Cenusareasa si Alba ca Zapada. Am fost foarte cuminti si am urmarit “show-ul” cu maxim interes. J
Ane ne invata si o poezie pe care noi trebuie sa o invatam pentru a o spune Mosului cand vine cu multe cadouri pentru noi si care suna cam asa :
“ Mos Craciun, tu sa vii,
Cu multi saci cu jucarii
Sa nu uiti ca grupa mini
Desi este mititca
A-nvatat sa-ti spuna tie
Un cantec si-o poezie” .
Dragut nu ? J Personalizat !
Si pentru ca noi inca nu stim sa scriem, si am tot auzim ca Mosului trebuie sa-i scri scrisoare , am rugat-o pe Ane sa scrie ea pentru noi toti. Asa ca ea ne-a scris la fiecare in parte ce ne dorim de la Mosul, unii papusi, altii masinute si altii fratiori sau surioare J . Aveti grija dragi parinti ! J Mosul le stie pe toate :P
Ok, pana saptamana viitoare va salutam cu drag .

Grupa mica : 3-4 anisori, Educatoare - Andreea

Bun gasit !
Asa cum v-am obisnuit , noi ne ocupam tot de ingrijirea personala J si saptamana trecuta am discutat despre obiceiuri sanatoase !
“Vreau sa fiu sanatos” – de aici am inteles ca trebuie sa avem un somnic la pranz in fiecare zi , si bineinteles cel de noapte buna  J care ar fi ideal sa se intample pe la ora 21:00 .
Tot la discutia despre sanatate, ne-a explicat Andreea ca e necesar sa papam sanatos, cu multe vitamine , ca trebuie sa bem multe lichide zilnic si sa facem si miscare .
“Fac gimnastica mereu
Asa vrea si corpul meu “ .
Saptamana trecuta, salutul nostru de dimineata a fost “ Buna dimineata copii sanatosi ! “ .
Ne-a explicat Andreea ca orice masa poate fi gustoasa, trebuie sa stim sa savuram mancarea si sa ne bucuram de curcubeul de culori din farfuria noastra J .
Am discutat despre regulile de igiena, despre cum ne spalam inainte de masa , inainte de nani si dupa ce ne trezim , ne invata Andreea tot ce inseamna “a fi sanatos ! “.
Am inceput deja “munca” la colinzile de Craciun, ne pregatim cu drag si spor pentru a-l primi pe Mos Craciun ! Am ascultat povestea “Cocosul istet” si “Povestea magarusului incapatanat” si din fiecare am avut cate ceva de inteles si invatat. Iar daca a fost mai dificil pentru varsta noastra, s`a ocupat Andreea sa faca lucrurile clare. 
Ne-am uitat putin si la desene animate “ Tom si Jerry “ si “Barbie- colinda de Craciun” si ne-au placut foarte tare.
In afara de toate acestea, ne-am destins si cu joc, pictura, dans si putina germana J
Pana saptamana viitoare va salutam cu drag !

Grupa Mijlocie : 4-5 anisori , Educatoare - Mari 

Bun gasit cu mica intarziere J
Saptamana ce a trecut am discutat despre Shapes and Colors – pentru cei care nu ne inteleg ne referim la Forme si Culori J
Luni am discutat cu Mari despre povestea animalelor din tara de smarald – unde am facut putina educatie ecologica pentru ca ne intereseaza viitorul pe toti nu ? Asa cum crestem vom sti sa avem grija de tot ceea ce ne inconjoara si in anii ce vor urma cand vom fi mari J .
Am avut si cursul Micului Bucatar alaturi de Simo, poze v-am prezentat deja sa vedeti bunatatile create de noi J si am mai avut si pictura cu Lore. O zi de-a dreptul plina !
Marti, Mari ne-a citit “Elefantu-n patratele” si cu totii am ascultat cu mare drag . Am facut si matematica , siruri de forme geometrice cu creioane grafice…
Miercuri am ascultat povestea “Five little frogs” – o poveste care ne-a fost prezentat pe flashcarduri, pe care le-am discutat in parte sa le intelegm cat mai bine.
La NumberSmart am invatat in engleza sa numaram pana la 10, mai bine zis am repetat ca deja stim asta ; si ne-am jucat cu puzzle-uri si cifre magnetice pe tablita noastra.
Joi am facut matematica mai multa, multimi cu 1, 2, 3  - cu cercuri, triunghiuri si patrate. Si chiar am stiut sa le numaram si sa le grupam corect !
Am si colorat o fisa cu Clown  , ne plac foarte tare activitatile creative, unde mai putem face si un micut “dezastru” in clasa J.
Am avut si cursul de Judo unde am invatat cum fac diverse animale , cum sar, se tarasc, merg si asa mai departe.
Vineri am invatat poezia “Vine Mos Nicolae” pentru a le arata parintilor acasa ca suntem pregatiti pentru vizita sa si ca o asteptam cu mare interes J
Am ascultat si povestea lui Ront Cront – cum sa ma feresc de persoane straine – tema pe care am discutat mai pe larg cu Mari sa intelegem si noi exact ce nu avem voie sub nicio forma sa facem.
Ne-am destins si cu dansuri, si ne-am simtit super  !
Am avut o saptamana frumoasa si va dorim si voua la fel pe viitor J


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu