Sediul Girocului - Saptamana 31.10 - 04.11.2011

Grupa fluturasilor - 1-2 anisori : Roxana


Saptamana trecuta am inceput-o sarbatorind Halloween`ul, o sarbatoare interesanta in care cu totii ne costumam si ne mascam J (atat am inteles pana acum J ) , mai putin noi, cei mai micuti pentru ca nu ne plac costumele incomode atat de tare insa nu ne-a deranjat deloc cand Ane ne-a pictat pe fata in pisicute, motanei si fluturasi cum ati putut vedea in pozele de la petrecere.
In afara de distractie si voie buna, am mai si “studiat” animalele salbatice si pe cele domestice ca uitam repede daca nu ne sunt amintite des J
Roxana ne-a spus care sunt zilele saptamanii si cu totii am cazut de acord ca vinerea e mai speciala in sensul bun al lucrurilor J Insa in weekend ne dam seama ca totusi e frumos si la gradi ca ne jucam cu totii si ne-am prins ca in mod cert mama vine dupa noi ! J sau tata, sau bunica J
Roxi ne-a si cantat un catecel nou pentru noi :
“Iepuras coconas
A fugit de pe imas,
Si s-a dus, colo sus,
Intr-o tufa s-a ascuns

Iar Codau, caine rau
L-a zgonit din cuibul sau
Si-a fugit, speriat
Colo-n codru-ntunecat. “
Si inca un cantecel care suna cam asa :
“Vulpte tu mi-ai furat gasca
Da-mi-o inapoi

Ca de nu, eu vin cu pusca,
Si cu trei copoi”

Spre finalul saptamanii ne-a mai venit un coleg dulce si dragalas, pe care il cheama Ayan si cu totii ii uram Bun Venit ! si il incurajam sa nu mai planga si sa vada ca ne putem juca frumos . Incet incet a inceput si el sa vrea sa se joace cu noi “veteranii” care si noi la randul nostru am trecut prin perioada de acomodare J
In rest, ne-am zbenguit pe afara, am dansat pe Nino Danonino si ne-am distrat cu multimea de jucarii pe care o avem J
Pana saptamana viitoare va dorim dragi parinti sa ne rasfatati si sa ne cumparati jucarii frumoase ca noi :P
Suntem niste mici santajisti J

Grupa mini me : 2-3 anisori : Anemona

Noi am avut o saptamana plina de veselie si voie buna va anuntam dragi parinti !
Ne-am distrat de Halloween, am facut o mica petrecere cu putin mai multa muzica decat de obicei, am dansat , ne-am distrat iar Ane ne-a pictat pe fata , dupa cum puteti vedea si in pozele puse aici J .
Fiind o saptamana calduroasa, printre putinele care ne-au mai ramas din anul acesta, ne-am gandit sa profitam din plin de ea asa ca impreuna cu grupa fluturasilor de la Roxi am iesit afara in fiecare zi si ne-am bucurat cu totii de multimea de jucarii din curte. Ne-am dat pe topogan, pe hinta-palinta, am facut castele din nisip si ne-am jucat cucu-bau prin casutele din curte.
Pe viitor promitem si un filmulet sa vedeti cum ne distram afara !
Lasand la o parte distractia, ca viata nu-I tot timpul roz J ne-am mai trezit putin si la realitate alaturi de Ane la ……. Invatat ! Am repetat animalele de la ferma invatate, si sunetele pe care acestea la fac, am facut si pe micii bucatari ca avem bucataria noastra de jucarie in sala, echipata cu tot ce este necesar. Am invatat sa punem canute cu “ceai” sau cu “lapte” J pe tavita, sa ne servim unii pe altii ,sa nu devenim egoisti J .
Ane ne-a invatat cum sa impartim jucariile cu ceilalti colegi, sa nu cumva sa ne certam pe ele J
Si fireste ca in majoritatea timpului ne-am jucat J
Cam asta va povestim noi din saptamana trecuta !
Pana data viitoare , va uram toate cele bune ! J

Grupa mica : 3-4 anisori : Andreea

Tema saptamanii trecute a fost fireste Halloween ! mai bine zis Halloween Party ! J
Si Prietenele mele necuvantatoare .
Asadar cum spuneam, ne-am petrecut de Halloween si ne-am costumat , am ascultat muzica, am dansat, am baut suc si ne-am facut de cap J
Am colorat o fisa cu tema “Dovleacul” si Andreea ne-a adus pentru observare un Dovleac adevarat pe care l-am studiat in amanunt.
Am repetat animalele salbatice si domestice, am colorat fise cu Elefantul, Leul, ursuletul si am si pictat foarte frumos pentru ca suntem talentati si daca avem cu ce ne lauda nu ezitam sa o facem J
Am facut si lectura dupa imagini “ Cei doi iepurasi: Puf-alb si Puf-gri” si “Casuta din oala” si am dezbatut cu Andreea ceea ce am observat in imagini.
Cantecele studiate : “ Graiul animalelor” , “Iepuras coconas” le-am cantat cu maxima daruire J
Poezii invatate : “Ursuletul” – pe care ne chinuim sa o tinem minte si sigur vom reusi J
Avem incredere in noi si sigur putem sa o facem si pe asta J
Am facut si puzzle cu animale domestice si salbatice si fireste ca ne-am si distrat si jucat cu multimea de jucarii pe care o avem.
Am recapitulat culorile in engleza, si daca Andreea ne intreaba deja stim sa spunem cele de baza in mod cert !
Ne-am fixat cateva obiective pentru viitor si dorim sa le atingem pe toate :
-                     sa cunoastem partile componente ale corpului unui animal
-                     sa cunoastem importanta fiecarui organ in viata animalului(ochi,nas,gura,urechi,picioare)
-                     sa cunoastem mediul lor de viata, ce papa si unde se adapostesc
-                     si sa cunoastem ce ne dau ele noua bun si sanatos J
In rest, ne-am jucat si pe afara si prin sala, am cantat si dansat pe “Alunelul” si am fost cuprinsi de voie buna si veselie !
Pana saptamana viitoare va spunem sa fiti cuminti ! J
Grupa mica !

Grupa mijlocie : 4-5 anisori : Mari

Bineinteles ca si noi, cei mai maricei am inceput saptamana costumati in multimea de personaje de basm unele mai frumoase altele mai inspaimantatoare ca doar a fost mult asteptata sarbatoare de “Halloween “ .
Impreuna cu Mari am colorat un dovlecel, am avut cursul de pictura si am realizat un tablou cu imagini reprezentative pentru Halloween.
Am avut si cursul de germana, iar apoi am lucrat cu totii la o fisa de matematica cu cerculete (The Apple Tree) .
Ca si poezie invatata ne laudam ca stim “ Numere jucause” , in aceasi tema am colorat si o fisa cu numerele 1,2,3,4,5 si ne-am jucat cu cifre magnetice.
Spre sfarsitul saptamanii ne-am facut salata noastra de legume , iar farfuriile s-au golit rapid in momentul in care am anuntat ca cine mananca tot merge la plimbare ! Nu stiu daca am specificat ca aceasta salata de fructe este realizata impreuna cu Mari de catre noi ! Invatam sa gatim de pe acum sa ajutam si acasa cu cate o mancarica sanatoasa J
Am cioplit si un dovlecel adus de mama Mayei , careia pe aceasta cale dorim sa-I si multumim !
Iar vineri am stat impreuna cu cei de la grupa pregatitoare sa vedem si noi ce ne asteapta la anul J asa ca ne-am gandit sa ne pregatim pentru pregatitoare J
Recunoastem ca uneori mai omitem sa o ascultam pe Mari sau mai bine spus ne facem ca nu auzim ce ne spune J insa pentru a nu se supara pe noi ca uneori suntem mai neastamparati ii transmitem prin aceste randuri ca noi o indragim tare tare si nu vrem sa o mai necajim ! J Oricum, cert este ca suntem o trupa de copii simpatici si inteligenti !
Sa va aratam si cateva poze de la Halloween : 



























Pana saptamana viitoare multe bucurii si cadouri pentru noi va dorim ! J)
Grupa mijlocie

Grupa pregatitoare : 5-6 anisori : Vero

Bun gasit !
Bineinteles ca ne-am inceput si noi, in ton cu toata lumea , saptamana cu petrecerea de Halloween . Si pentru ca noi suntem seniorii gradinitei am avut costumele unul mai deosebit decat celalalt, am fost imbracati in personaje de basm, printese, vrajitoare, dovlecei si multe multe altele.
Pentru noi nu doar asta a fost Halloween ca ne-am costumat, am si contribuit la confectionarea lampaselor ajutati fireste de Vero . Le-am facut cat de original am stiut , din borcane cu lipici si hartie creponata. Au iesit minunate ! Uitati-va sa va convingeti : -recunoastem ca am primit si un mic ajutor de la parintii nostrii .



















Vero ne-a si citit o poveste despre aceasta sarbatoare, sa si intelegem de ce ne costumam si ce anume se intampla.
Trecand la lucruri mai sobre, am invatat scrierea literei S si formarea unor propozitii cu cuvintele ce contin sunetul S.
La pictura am facut copaci si flori de toamna combinand foarte frumos culorile galben,maro ,verde inchis, negru si alb. Ne place tare sa pictam si suntem din ce in ce mai talentati .
Am facut si salata de legume, am lucrat la preparerea ei si am si mancat-o -> ca sa fim sinceri ne pricepem la “gatit” .
Am mai repetat cu Vero poezia “ R si L schimba cuvinte” pentru ca ati vazut cand am scris-o ca e lunga si nu chiar usoara. Poate ne mai verificati acasa sa vedeti daca ne descurcam.
Am discutat despre fenomenele naturii, am pus si intrebari daca ceva nu am inteles , iar Vero ne explica orice nelamurire avem.
Am invatat din ce este formata Silaba -> unul sau mai multe sunete (daca nu stiati)
Am invatat ce sunt omonimele – foarte complicat cuvant insa destul de simplu de inteles J 
Sa va dam cateva exemple de omonime ca sa vedeti ca stim :
Broasca poate fi la usa sau poate fi animalut .
Capra poate fi animalut sau obiect de taiat lemne, de sarit la gimnastica J
Lama si ea poate fi animal, si in acelasi timp o foloseste si tati dimineata J
Tocul este folosut de mami la pantofi sau de usa J
Lacul din nou este folosit de mami la unghii sau facem baie in el
Zebra – animal sau trecere de pietoni …
Sa vedem ce altceva am mai invatat …
Am mai desenat pe fisele aduse de Vero insa haideti sa recunoastem ca desi suntem decisi sa fim “culti” ne si dorim sa ne traim copilaria si aici descriem doar ce invatam nu si cum ne distram. Sau mai bine asta sa ramana secretul nostru … J
Insa stati linistiti , ne si jucam !!!
Cu maxim respect si consideratie ne inclinam ! J
Grupa pregatitoare 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu