Sediul Girocului - Saptamana 14-18 noiembrie

Grupa fluturasilor 1-2 anisori : Roxana

Noi ne-am inceput saptamana intr-un mod cat se poate de placut si anume colorand diverse fise pregatite de Roxi . Sa fim cinstiti, mai mult am desenat pe langa model , de fapt pe noi mai mult ne-a incantat ideea de a desena :) . Am modelat si cu plastelina diverse figurine , mingiute si cosulete :) , ne-am jucat cu paturicile muzicale si ne-am distrat de sunetele pe care le scot.
Am ascultat si povesti, ne-a citit Roxana "Doamna si vagabondul" - povestea celor doi catelusi simpatici pe care cu totii ni i-am dori acasa :) ( nu este un apropo- doar daca insistati :)  ).
Ne-a citit Roxi si povesti cu catelusi :
"Catelusul Azorel
Face pozne , fel de fel
E si foarte mancacios
Ar roade oricand un os.

Avem si un motanel
Nu mai e unul ca el
Toata ziua bea laptic
Si se spala pe botic."

Am invatat si un cantecel nou , cel cu instrumentele muzicale pentru ca muzica este cea care ne linisteste imediat si care suna cam asa :
"O vioara mica de-as avea *2
Toata ziua as canta
Multe cantece cu ea
Dirli dirli dirli, dirli dum
Toata ziua as canta ,
Multe cantece cu ea."

In afara de toate acestea incepem deja sa auzim despre Mos Craciun si suntem curiosi pentru ca auzim cuvantul " cadou" din ce in ce mai des. Asa ca, in curand incep si pregatirile :) sa invatam colinzi si muzica pentru nenea ala in rosu cu barba alba de care tot auzim :)
Pana saptamana viitoare va salutam cu respect :)

Grupa mini : 2-3 anisori - Anemona

Noi am inceput saptamana ce a trecut prin punerea in practica a unui joculet : "Ursul doarme"
Pregatirea jocului : Ne-am asezat cu totii intr-un cerc , apoi am ales un coleg :) din cerc care sa fie Ursul :) si care trebuia sa se prefaca ca doarme.
Pasul urmator este sa incepem cu totii sa cantam , impreuna cu Anemona fireste , :) :
"Ursul doarme si viseaza
Ca papucii lui danseaza
Ce sa-i dam noi de mancare?
Lapte dulce sau cafea ?
Sa-l atinga cineva ... "
Si acum cineva il atinge pe "urs" care se va trezi sa ghiceasca cine l-a atins :) Destul de amuzant joc, in general nu se prea prinde "ursul" cine l`a atins dar principalul este ca ne distram :)
In rest, am continuat sa invatam culorile in limba engleza si culmea, ne-a si reusit. Poate daca primim si de acasa putin ajutor vom reusi si mai repede. Momentan spuneam ca stim : " red, yellow, green, blue and pink" . Test us please ! :)
Ane ne-a si citit povesti saptamana trecuta, "Soricica ingamfata" - ocazie cu care am repetat si animalutele :) - si ne-a si aratat in carticica imaginile pentru a ni le explica sa le intelegem mai bine.
Prin joc invatam si ne si distram !
Am si colorat la masutele noastre, stand pe scaune mici si colorate :) , cu creioane cerate minunatii de desene :) Imaginatia noastra nu are limita si chiar daca pentru voi, dragi parinti si oameni maturi , desenele noastre nu inseamna mare lucru sa stiti ca depundem mult suflet in ceea ce facem si pentru noi e foarte clara treaba. :)
Ne-am si jucat cu piese de lego, am construit un castel multicolor si ne-am distrat de numa numa. Ne-am mai si certat putin pentru o jucarie sau alta, insa la final sigur ne impacam si totu`i roz :) (pink ) :)))))))
De saptamana viitoare incepem si noi pregatirile pentru cantecelele dedicate lui Mos Craciun si abia asteptam!
Va pupam si va salutam :)

Grupa mica 3-4 anisori : Andreea

Noi am inceput saptamana prin recapitularea cunostintelor invatate saptamana trecuta legate de partile corpului omenesc si care este importanta fiecaruia.
Am repetat si poezia "Simturile" si ne-a citit Andreea si povestea "Maricica" :) . Incet, incet am trecut  de la tema saptamanii trecute , la cea de saptamana asta si anume - cum sa avem grija de corpul nostru , cum sa il pastram curat.
Am invatat ca "prietenii curateniei" sunt  : apa, mana, sapunul, periuta de dinti, pasta de dinti. Apoi am discutat cu Andreea despre cum se face aceasta "curatenie" a corpului - am aflat ca in fiecare dimineata inainte de a veni la gradi, trebuie sa ne spalam ochisorii cu apa mai rece pentru a ne inviora. Ne curatam urechiusele , ne spalam dintisorii si ne pieptanam parul ; iar apoi ne imbracam cu hainute curate . Bine, noi cam faceam toate aceste lucruri deja, insa acum ne-a fost intarita explicatia mamei noastre :) si nu o sa mai protestam unii din noi atat de tare :P
Andreea ne-a spus ca in fiecare seara trebuie sa facem dusulet sau baita, din nou spalatul dintilor care nu ne prea place, dar am inteles ca e musai :) si ne imbracam in pijamale pentru a avea un somnic minunat si vise frumoase. Chiar daca noi deja faceam toate aceste lucruri , cand le-am auzit si de la Andreea cum ne explica ea cu calm si drag si cu totii o aprobam, de acum vom cere singuri sa facem toate aceste lucruri zilnic :) .
Am invatat si o poezie frumoasa :
"Batista mea e mica
Si nasu-i mititel
Voi fi copil cuminte
Sa am grija de el,
Nu vreau sa zica lumea
Uite-l pe "murdarel" :)
Am ascultat si povestea "Exemplu de urmat"  si ne-a mai aratat Andreea diverse planse cu imagini ce ne arata care sunt obiectele cu care ne spalam si cu care ne ingrijim.
Ne-am si jucat un joculet , "Spune ce este si la ce se foloseste" - si am raspuns cu totii unde stiam, mandri ca stim ! :)
Am ascultat poezia "Apa rece" - astfel amintindu-ne cum sa ne pastram corpul curat, cum alungam somnul de dimineata si cum ne simtim dupa ce ne spalam pe fata cu apa rece.
Am citit si povestea "Andrei si piticul" - de unde am invatat cat de importante sunt cuvintele "Te rog frumos" si "Multumesc" si cat de mult de ajuta si acasa cu parintii si daca mergem undeva. Multe laude primim !
Cam astea ar fi invatamintele noastre din saptamana ce a trecut, pana data viitoare va salutam cu drag :)


Grupa pregatitoare 5-6 ani : Vero

Buna ziua dragi cicitori,
Noi ne-am inceput saptamana cu teatru de papusi, asadar plini de voie buna si distractie, rasete cat cuprinde si maxima veselie !
Dupa care am trecut la lucruri serioase, ca suntem copii mari deja, asa ca ne-am pus pe treaba la limba engleza. Ne-a invatat Vero care sunt zilele saptamanii, si ca sa ne fie mai usor ne-a spus un poem cu days of the week pentru a le putea invata cu mai multa placere.
Am invatat si lunile anului in engleza , sa spunem si noi cate luni are anul si care sunt acestea.
Alt poem invatat este :

30 days has September,
April, June and November
All the rest have 31
And February’s great with 28
And Leap Year’s February’s fine with 29



Am invatat sa spunem / si ce inseamna cuvintele :  " today" - astazi , "yesterday" - ieri ,"tomorow" - maine.
In afara de engleza, ne-am facut salata noastra de fructe de data asta, pe care am mancat-o cu ceva mai mare drag decat pe cea de legume :) . 
Am studiat cifra 2 , recunoasterea si scrierea ei , pentru pregatirea noastra de scoala este necesar :) si litera "T" .
Am facut si o vizita la scoala Spectrum sa vedem cum invata copii mari sa ne pregatim si fizic pentru inceperea scolii :)
Pana saptamana viitoare va salutam !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu