Sediul Girocului - Saptamana 07-11 noiembrie 2011

Grupa fluturasilor : 1-2 anisori , Educatoare : Roxana


Noi ne-am inceput saptamana ascultand povesti si poezii noi si am fost extrem de incantati ! Prima poezie a fost cea cu Iepurasul, care suna cam asa :

Iepurasul meu iubit

“Iepurasul meu iubit,
Cine te intrece la fugit?
Ai labute mititele,
Ochisori, doua margele,
Mustacioara la gurita,
Si un petec de codita. “
Apoi ne-am jucat mai multe jocuri, insa preferatele noastre raman “ Pisica lenesa” si “Ursul doarme” J ; insa ne place orice joc impreuna cu Roxi si prietenii nostrii de la gradi.
Ne-a mai povestit Roxi despre cat este de important sa facem nani, ca unii mai protestam cand vine vremea pentru somnic , ne-a spus ca atunci cand dormim ajungem pe taramul fermecat al viselor, unde putem fi printi si printese , si ne-a povestit despre Mos Ene care vine pe la gene J .
“Oare stiti voi ,copilasi,
Cine inchide, seara, ochii vostri dragasi?
Stiti voi cine-i?
E Mos Ene.
El aduce alinatori pe sub pleoapele inchise,
Un somn dulce si usor,
Cele mai frumoase vise.
El va spune sa lasati
Orice joc si jucarie 
Cand e timp sa va culcati 
Nu e timp de jucarie!
Mic e el, dar e poznas...
Abia sufla pe la gene si ochii vi se inchid incet, incet, alene
Tare e poznas Mos Ene.”
Ne-a mai citit Roxi si povesti noi, cea cu cei doi fratiori “Hansel si Gretel” si ne-a povestit prin cate au trecut ei pentru a ajunge sa fie alaturi de taticul lor . Ne-a mai citit povestea lui Pinochio , papusa care a prins viata si care au fost pataniile ei …
In rest, ne-am jucat, am mers afara, ne-am simtit bine si incepem sa fim tot mai linistiti si cuminti. Ne-am si imprietenit aici cu colegii nostrii J si incepem sa facem “bisericute”- imediat stam la o mica “barfa” J .
Ok, pana saptamana viitoare va pupam cu drag !
Grupa mini : 2-3 anisori, Educatoare : Anemona
Noi ne-am inceput saptamana prin joaca si veselie. Chiar daca a fost luni, ne-a fost dor de prietenii nostrii de la gradi si am fost veseli si plini de chef de joaca ! Sa va descriem ce am facut :
Ane facea tot felul de zgomote care nu-I prea stau in caracter J si noi trebuia sa ne dam seama ce incearca ea sa imite … (calul, cocosul, oaia, vaca, magarul si sarpele ) . Apoi am inversat rolurile si noi, pe rand ne-am demonstrat calitatile salbatice J si fiecare ne-am ales ce animal sa imitam. Asa ca dragi parinti, daca pe acasa ne mai vedeti ca incepem sa facem ca leul sau ca magarul sa nu va speriati … e doar o gluma, nu ne transformam J .
Am invatat si un cantecel nou :
“Vine melcul suparat,
O furnica l-a piscat,
Si cum vine pas pas pas
Intalneste un carabus
Si din gura el striga:
Fugi de-aici nu mai sta
Date-n colo nu-mi sta-n drum,
Ca te iau in coarne-acum. “ .
Frumos nu ? J Testati-ne va rugam ! J
Am discutat cu Anemona si despre simturile noastre J , cum ca daca atingem un animalut de plus e placut la degetele, iar daca atingem obiecte mai putin pufoase , ascutite chiar, poate fi periculos. De exemplu ne-am dat seama ca bluzita de pijama pufoasa poate fi atinsa si facem “draga, draga” la colegii nostrii J ,la fel si parul e moale si placut , insa un cub de plastic de exemplu este tare si are colturile mai putin placute la atingere iar daca apasam mai tare pe ele ajungem sa spunem “ Au au au” – interesant de altfel J
Ne-am exersat si memoria saptamana trecuta si ne-a dat un “test” care a constat in ascultarea unei melodii invatate deja, iar noi a trebuit sa ne amintim ce melodie este J .
Extrem de caraghiosi si in acelasi timp simpatici am fost atunci cand Ane ne-a invatat sa dansam in “hora” J Am facut un mic cerculet , luandu-ne de manute si dansand pe melodia “Alunelul “ !!J
Mai putin si incepem sa lucram la invatarea colinzilor ca deja am auzit noi ca se apropie venirea lui Mos Craciun ! Trebuie sa ne pregatim temeinic ! “J
Pana saptamana viitoare va salutam cu drag !

Grupa mica: 3-4 anisori, Educatoare Andreea

Tema saptamanii noastre a fost “Ce stiu despre corpul meu ? “ - interesant nu ?
Andreea ne-a adus planse pentru a le studia si comenta cu : “Acesta/aceasta sunt eu” – astfel am observat care din imagini reprezinta o fetita si care un baietel. Am observat ca fetitele poarta rochite, fustite, cercei, au parul lung si codite iar baieteii nu. Doar parul lung unii J
Am invatat sa grupam pe perechi baietii si fetitele precum si gruparea pe perechi a copiilor, tinerilorfacut. si batranilor. – toate acestea pe baza planselor le-am Ni s-a parut foarte interesant si am fost extrem de atenti si captivati de subiect.
Am si cantat “Pinochio” si “Degetele” si ne-am si dantuit putin prin sala J
Am primit portrete cu corpul uman din care lipseau diferite parti (nas, gura, ochi ) iar noi le-am completat si am stiut exact unde anume sa le punem. Stim care sunt partile corpului, si ce anume facem cu fiecare , la ce ne foloseste si ca nimic nu este degeaba J
Ne-a citit Andreea povestea “Gainusa, soarecele si cocosul” si ca de obicei am ascultat atenti .
Si o noua provocare : Poezia “Simturile” :
“Eu cu ochii,dragi copii
Vad papusi si jucarii.
Cu urechile oricand
Aud fiecare cuvant.
Limba si cu cerul gurii
Imi spun gustul prajiturii
Degetele-mi spun si ele
De sunt moi chiflele mele,
Iar cu nasul adeseori
Sorb parfumul tot din flori”.
Deci chiar daca suna foarte complicat tot ce invatam noi, o facem prin joaca si distractie, Andreea reuseste sa le combine astfel incat sa nu ne epuizeze J si nici nu ne dam seama cum acumulam atatea cunostinte noi si interesante.
Cam asta a fost pentru saptamana trecuta , pana data viitoare va salutam cu va pupam !
Grupa mica.
Grupa mijlocie : 4-5 ani , Educatoare Mari
Bun gasit !
Sa va povestim despre saptamana trecuta :
Luni, am fost la cursul de pictura cu Lore, unde ne-am lasat dusi de imaginatie si creativitate Jsi am facut lucrari foarte frumoase, mai putin si deschidem expozitia .
Tema saptamani noastre a fost “Animalele salbatice – Ursii “ si modul in care acestea se pregatesc pentru venirea iernii. Ne-a explicat Mari cum se intampla cu aceste animale mari si frumoase care dorm atat de mult iarna J .
La ArtSmart am colorat o veverita , fise pe care Mari le pastreaza in dosarul nostru si daca doriti sa le vedeti trebuie doar sa ne spuneti si noi discutam cu Mari sa vi le arate sa ne mandrim J
Ne-a spus Mari si o poveste “ Brown bear,brown bear, what do you see?” care ne-a placut tuturor !
Marti am facut germana si am invatat si un cantecel nou : “ The bear went over the mountain”

http://www.youtube.com/watch?v=RmUp2jyHd9Y

haideti sa-l cantam si impreuna !
Miercuri am sarbatorit Ziua Ursuletului la noi in grupa, Teddy Bear Day si fiecare am adus de acasa un ursulet pentru a-l prezenta si celorlalti colegi . A fost extrem de distractiv si fiecare am avut ocazia sa ne aducem ursuletul de plus de acasa sa stea cu noi la gradi ! J
Am si colorat si apoi am decupat un ursulet pe care l-am lipit apoi pe o fisa . A iesit foarte frumos si ne plac foarte tare aceste activitati.
Joi ne-am jucat un joc de miscare care se numeste “ We are going on a bear hunt ! “ si ne-am distrat cu totii .
Iar la cursul de ArtSmart am confectionat impreuna cu Mari un binoclu pe catre l-am decorat . L-am putut arata si parintilor care au apreciat eforturile noastre J
Vineri am facut si dansuri si dupa ce ne-am obosit bine J ne-am odihnit citind povestea “Brown bear, brown bear, what do you see?” sa nu o uitam cumva J Repetitia este baza !
Am reusit sa ajungem la partea colorarii primei pagini a cartii pe care noi o vom realiza impreuna si care se numeste “ The Bear “ !
Asadar, toate bune si frumoase la gradi, asteptati noi vesti de la noi !
Pana data viitoare, salutari !

Grupa pregatitoare : 5-6 ani, Educatoare Vero  

Saptamana trecuta noi am colorat fise cu tema “ bruma “ si “ploaia” – foarte vesel nu ? J Am reusit noi sa o facem cu veselie si bucurie ca sa fie totul senin J
Am invatat ca bruma se formeaza in noptile reci de toamna sau primavara deoarece Pamantul si tot ceea ce se afla pe el se raceste. Vaporii de apa care vin in contact cu pamantul ingheata si formeza un strat alb stralucitor . De-a dreptul complicat insa a reusit Vero sa faca toata treaba asta sa fie mult mai clara.
Am invatat si o poezie : “Buna dimineata” care suna cam asa :
“In fiecare dimineata
Sa avem gandul bun pe fata
Catre soare sa privim
Iubire sa daruim
De gand rau sa ne ferim
S-adunam doar bucurie!
Si-n lume s-o raspandim
Si-atunci orisice copil,
In fiecare dimineata
Are gandul bun pe fata.”
Ne-a placut foarte tare aceasta poezie, mai ales ca am discutat cu Vero sa intelegem exact ce vrea sa ne transmita .
Si in limba engleza am invatat un poem :
“Pick up, put down, stand up, turn around
Clap left, clap right, clapup and clap down
Look left, look right, look up, look down
Turn around, sit down, touch something brown.

Point to your teacher, point to the door, look at the window, look at the floor.
Stand on your left leg
Stand on your right
Now turn around and …
Touch something : White ! “

Noua ni s-a parut foarte interesant sa facem toate aceste lucruri pentru ca am cam inteles ca trebuie sa facem si ce inseamna toate aceste cuvinte. Limbajul ni se dezvolta si in limba engleza destul de repede si bine !
Am facut si salata de legume, am si dansat, la cursul de pictura am desenat dinozauri J frumosi si originali J
Si bineinteles si sport, relaxare si miscare J
Sintem mari deja ce mai …
Sa va aratam cum facem salata de legume ? 









Va salutam !
Grupa pregatitoare J  .



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu