Sediul Girocului - Grupa mica - Andreea

Saptamana 17 – 21.10 .2011
Girocului :
Grupa mica – 3-4 anisori – Educatoare : Andreea

Saptamana ce a trecut, noi , cei de la grupa mica de la gradinita J (sa nu ne confundati cu cresa) am avut ca tema :Animalele domestice . Am terminat cu toamna , ca deja stiam totul despre ea si eram curiosi ce altceva mai putem invata J
Asadar, Andreea ne-a pregatit multe planse unde am putut observa animalele domestice pe care ea ni le prezenta si ca imagine si mai interesant ca sunet J fun ..
Am vazut vaca, oaia, calul, porcul, pisica si cainele si le-am imitat in cor, fapt care a fost de altfel extrem de amuzant pentru toti.
Am colorat si pictat fise cu animalele domestice pentru a le intelege mai bine si am putut sa ne demonstram calitatile artistice si imaginatia noastra a cam vrut sa fuga unde vroia ea si sa dam noi culorile care ne plac cel mai tare animalelor. Dar pana la urma am inteles ca pisica nu e roz, si calul nu e verde J si ne-am conformat.
Am cantat un cantecel foarte frumos : Graiul animalelor se numeste si suna cam asa :
Tot in rand cu tema noastra am facut si puzzle-uri cu animale si Andreea ne-a citit povestile “ Cei trei purcelusi”, “Capra cu trei iezi” , “Catelusul schiop” si “Motanul pedepsit” . – foarte interesate toate cartile si noi am stat atenti, cuminti si foarte curiosi J
Andreea ne explica la fiecare animal analizat in parte urmatoarele :
-         ce papa ele, cum se numesc puiutii lor, ce ne aduc ele noua bun si sanatos si din ce este alcatuit corpul lor.
Am analizat aceasta tema si in limba engleza si am invatat ca la porc ii spune pig, la oaie – sheep, cal – horse, caine – dog, pisica – cat , vaca – cow . Si culmea, in limba engleza animalele fac altfel , asta ni s-a parut ciudat tare J
Ne-am si jucat cu ferma animalelor, am povestit despre ce am invatat si am repetat cantecele si poezii mai vechi invatate .
In rest, ne simtim bine si ne bucuram de toate clipele frumoase ale varstei noastre. J
Va salutam cu drag ! J

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu