Sediul Bucovina - Saptamana 07-11 noiembrie 2011

Grupa mini 1-2 anisori, Educatoare : Sorina



Salutari tuturor !
Saptamana trecuta am ascultat multe povesti pentru ca pe noi acestea ne calmeaza si ne linistesc foarte bine, iar Sorina ne-a citit “Alba ca Zapada” , “Printul Broscoi” , “Cei trei purcelusi” si chiar daca nu intelegem noi foarte clar care este treaba ne place tare sa ascultam .
Am facut un joc distractiv cu Sorina, ne-am pus cu totii in cerc in fundulet si ne-am jucat cu mingiuta sa dam de la unul la altul. A si functionat ! J
Ne-a aratat Sorina carticele cu imagini si ne-a povestit despre actiunea lor J ce animale vedem , ce fac ele si ce papa . Am vazut si imagini cu tot felul de mijloace de transport, cum ar fi : trasura , trotineta (pe asta o stim) , bicicleta, motocicleta, masina (si pe asta) , si multe multe altele … unele merg chiar si pe apa , cum ar fi barcuta si vaporasul.
Am si cantat :
Degetul mare pleaca la plimbare ->
Degetul mare, pleaca la plimbare 
Aratatorul, duce bastonul 
Mijlociul, duce pardesiul 
Inelarul, duce geamantanul 
Iar degetul mic, pentru ca e mic, duce un covrig.”
Apoi am vorbit despre animalutele pe care le putem tine si in casa , despre catelusi, pisicute, pestisori, broscute si te miri ce alte vietati mai putem tine J ca atat ne-a spus Sorina sa nu ne dea idei sa cerem parintilor o maimutica sau ceva J
Ne-a aratat ce ochisori blanzi au, ne-a spus ca aceste animalute sunt prietenoase si pot devini membrii ai familiei, ca sunt pline de dragoste pentru noi si la randul nostru trebuie sa ne purtam frumos cu ele chiar daca nu le tinem in casa .
Cam astea ar fi invataturile noastre de saptamana trecuta… pana data viitoare va salutam!
Grupa piticutilor :)

Grupa mica 2-3 anisori , Educatoare : Geanina

Bun gasit dragi parinti J
Noi in saptamana ce a trecut am avut ca si tema de discutie “Animalele mici se pregatesc pentru iarna” .
Mai pe larg, va povestim ca luni, Geanina ne-a spus o poveste care se numeste “ Ce mi-a povestit o randunica” si am putut sa ne bucuram si de pasarelele pe care le-am facut , impreuna cu Geanina din hartie si care ne stau deasupra capusorului zi de zi agatate de tavan si am facut si o casuta pentru ele sa nu se simta singurele J
La categoria Arta, am pictat o fisa cu Legume de toamna si ne descurcam din ce in ce mai bine la acest capitol … nu mai spunem cat de tare ne place sa ne si murdarim asa putin pe manute sa se vada ca am lucrat J
Ne-am si jucat “Veverita si aluna” si multe alte jocuri de puzzle , cuburi de construit, ne-am jucat si cu masinutele prin clasa si am fost si afara sa ne mai bucuram de zilele mai putin friguroase cat mai sunt.
Marti am discutat despre cum ne pregatim pentru iarna, ne-am dat si noi seama ca deja e frig afara si ne trebuie multe randuri de hainute care sunt mai incomode dar ce sa facem … ne transformam in mici robotei J La capitolul Stiinta, ne-a povestit Geani ce mananca fiecare animal si noi incercam sa tinem minte si sa nu uitam !
Ne-am jucat de-a animalele mici , ne-am jucat un joc de miscare multa care se numeste “ Furnicile harnice” si ne-a placut foarte tare. Am si cantat doua cantecele “ Furnicute “ si “Broscuta” , asa se numesc ele si o sa va scriem si versurile cat de curand sa ne ajutati sa le invatam.
Miercuri am colorat o fisa cu “Pasari calatoare”, am inteles de ce pleaca pasarile in tarile calde, ne-am jucat afara cu masini si prin casute , ce mai … am avut o zi minunata plina de activitati placute si distractive. Am mai repetat si culorile, Geanina ne arata cartonase colorate iar noi raspundeam pe rand sau mai necivilizat – deodata J in cazul in care stiam J . Am facut si putina “armata” in sensul ca ne-a dat Geanina ca tema sa mergem in linie dreapta la comanda si sa nu ne abatem de la regula J Distractiv a fost sa ne tinem seriosi cat am putut J
Joi ne-am uitat in carticele cu animale mici si Geanina ne-a spus despre fiecare cate ceva, asa mai putintel cat pentru varsta noastra frageda J , iar la Arta si Modelaj am facut din plastelina mancare pentru pasarele si animale sa le “hranim” J
Am desenat cu ajutorul degetelelor un arici si daca e desenat am observat ca nici nu inteapa J .
Iar vineri, am avut o discutie despre curiozitati si despre faptul ca la aceasta varsta suntem inconjurati de multe lucruri noi despre care nu stim prea multe si suntem incurajati sa intrebam orice dorim sa aflam. Geanina la gradi si parintii acasa ne vor clarifica orice nedumerire avem J asa ca sa fiti pregatiti J
Ne-am jucat de-a sunetele animalelor, a fost interesant sa o auzim pe Geanina facand ca si leul sau ca si pisica si noi trebuia sa ghicim ce animal face asa J Oricum la un moment dat am inceput cu totii sa ne dezlantuim si sa scoatem zgomote, unul mai infricosator ca celalalt J
Am ascultat multe cantecele si in limba engleza, dorim sa le invatam insa toate la randul lor, nu putem asa brusc sa le stim pe toate ca totusi suntem mici inca J
Am discutat si pe tema “ De ce trebuie sa avem grija de animalele mici?” si am inteles ca si ele sunt sufletele si ele sufera si le doare si nu avem voie sa le chinuim chiar daca de data asta noi suntem mai mari J Ele trebuie protejate si iubite de catre noi !
Cam asta ar fi pentru saptamana trecuta, pana data viitoare va salutam cu drag

Grupa mijlocie 3-4 anisori , Educatoare : Cami

Si noi am lucrat saptamana trecuta la formele geometrice si culori la fel ca si colegii nostrii mai mari, insa pentru varsta noastra.
Am decupat si apoi am lipit urmatoarele forme geometrice :
*          Patrat – la care am invatat ca in limba engleza ii spune Square – Green – verde si blue – albastru – cel verde era mare si cel albastru mai mic.
*          Dreptunghi – Rectangle – de doua culori , Yellow and Pink J (pentru necunoscatori va spunem ca inseamna galben si roz J )
*          Triunghi – Triangle – de culoare Orange and Red (portocaliu si rosu)
*          Cerc – Circle – de culoare Red – nu va mai spunem ce inseamna Red ca deja ati invatat de la triunghi J
Dupa ce am invatat ce inseamna aceste forme geometrice, am facut cu ajutorul lor o casuta la care i-am spus simplu “My House “ (casuta mea) :
Patratul l-am folosit la baza constructiei J , triunghiul a fost acoperisul , dreptunghiurile au stat pe post de usa si ferestre iar cercul pentru décor J .
Am si colorat o fisa pe tema “ Today it`s a sunny day ! “ – chiar era J si am colorat un soare pentru a-l aprecia la adevarata sa valoare si sa fim siguri ca ne vede si nu ne uita prea curand pentru ca ne place cand e cald si frumos afara . Ne-am dus si afara sa ne jucam pentru ca soarele a fost incantat de desenele noastre dedicate lui J si a tinut cu noi asa ca ne-am putut distra in curte pe jucarii.
In alta zi am desenat o fisa cu tema “ Good night “ si aici am introdus si luna in desenele noastre sa nu se supere pe noi J pentru ca ea este cea care ne ureaza noapte buna !
Joi am pictat cu degetelele 3 frunze in culorile toamnei si fiecare ne-am putut alege culoarea preferata din rosu/red , brown/maro, yellow / galben sau orange / portocaliu.
Vineri am lucrat pe o fisa in care trebuia sa coloram doar merele care se aflau in interiorul unui cerc. A crezut Cami ca ne pacaleste insa noi suntem destepti si ne-am dat seama repede unde este cerc si unde patrat sau triunghi J .
In rest, suntem plini de voie buna, ne distram si ne jucam,  mai si invatam … ca vrem sa ne mentinem J .
Cam asta ar fi pe saptamana trecuta, pana data viitoare va uram zile cu soare si nopti cu luna ! J

Grupa mare 5-6 ani ,Educatoare : Maria

Tema saptamanii trecute a fost “ Culori si forme “ .
Noi, seniorii, cei cu care puteti discuta deja ca si cu niste oameni in toata firea J am lucrat saptamana trecuta la observarea formelor geometrice. Le-am sortat tinand cont de culoare, forma si dimensiune.
Fireste ca fiind destepti a fost extrem de usor si ne-am descurcat foarte bine J
Am facut si exercitii grafice cu Maria si am invatat sa facem “ Acoperisul “ din liniute inclinate facute frumos si drept si fireste sa arate ordonat intregul “ansamblu” J
Am lucrat la reprezentarea grafica a literei “C “ pe care am invatat sa o scriem, am primit fise cu litera C si daca ne cereti dragi parinti discutam cu Maria sa le vedeti ! J
Am decupat un copacel, dupa care am lipit mere in el iar la final am pictat opera realizata. A iesit o minunatie J
Ne-am si jucat un joc interesant care se numeste “ Recunoaste forma dupa pipait “ si cred ca va dati seama cam ce a presupus acest joc J .
La matematica invatam cifra “7” – reprezentarea grafica pe fisa . Ne plac si activitatile educationale in aceasi masura si joaca, pentru ca Maria reuseste sa le faca placute pe toate! Am repetat cu totii cantecelele invatate pana acum si ne-am distrat si jucat destul de mult si inauntru si afara .
Pana saptamana viitoare va salutam cu respect !
Grupa mare – Maria J




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu