Sediul Bucovina - Grupa mini - Sorina

Saptamana 17 – 21.10 .2011
Bucovina :
Grupa pampers – 1-2 anisori – Educatoare : Sorina

Noi, cei mici am mai primit cativa noi membri carora le uram bun venit : Patric si Sara !
Pe care incercam sa-I ajutam sa se acomodeze cu gradinita pe cat putem si le intelegem lacrimile foarte bine ca si noi am trecut prin asta si va trece J
Sorina ne citeste multe povesti, momente in care stam cuminti si atenti pentru ca Sorina este foarte calma si draguta cu noi toti si tare ne indrageste. Ne-a citit Ursul pacalit de vulpe, povestea cu ursuleti si ne-a povestit in continuare despre animalele de la ferma prezentandu-ne si carticele cu imagini si impreuna spunem care sunt sunetele pe care le fac acestea . Foarte distractiv !
Am invatat si despre partile corpului : ochi, nasuc, gura, urechi, obraji, manutele cu degetelele, cap, umeri, genunchi, picioare si haiosul buric J . Cantam in continuare “Head, shoulders, knees and toes” si incercam sa ne prindem care este in engleza fiecare cuvant stiut deja in romana.
Ne-am delectat si cu fructele si legumele toamnei, ne-a aratat Sorina din carticele care este nuca, strugurele, para, gutuia, marul, cartoful, conopida si varza. Nu le stim inca insa repetitia este baza la noi J Nu ne plictisim de subiecte si ne place sa le stim bine pana sa trecem mai departe.
Am repetat si culorile si in romana si in engleza ca vrem sa le stim pe toate si sa nu cumva sa uitam ce am invatat deja. Reusim sa si numaram asa cu cuvintele noastre sau mai bine zis “bombanelile” J de la 1- 10 in romana si de 1-3 in engleza.
De cantat am cantat , vine vorba, oricum cineva sigur a cantat aici si aceea a fost Sorina J abia asteptam sa mai crestem sa o ajutam la cantece J :
Ursul doarme si viseaza, Am pierdut o batistuta, Bate vantul frunzele, Alunelu` alunelu`, Zece negrii mititei, Iepuras coconas . Iar daca nu reusim sa cantam inca cert este ca dansam de mama focului si in cerc si fiecare individual in propriul stil J
Am invatat si 3 cantecele in engleza :
Twinkle twinkle little star , You are my sunshine, si renumitul “Head , shoulders, knees and toes” .
Iar la poezii, Sorina ne-a “recitat” J :
Iepurasul :
Iepurasul are blanita,
urechi lungi si o codita,
fuge fuge-n sus si-n jos,
pentru ca este fricos.
Si in engleza :
Round and round the garden
Like a teddy bear
One step, two steps,
Tickle you under there
Si care suntem prinsi cel mai repede este gadilat J … amuzant de altfel J
Ne-am si jucat cu puzzle pentru varsta noastra, am potrivit formele la locul lor, sau cel putin incercam sa ne formam indemanarea cat mai bine. Unii suntem mai rabdatori si incercam mai mult, altii renuntam mai repede, altii ne si suparam daca nu reusim. Esential este ca incercam si nu ne lasam ! J
Pana saptamana viitoare zile minunate fara lacrimioare ! J

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu